Proiect măreț al UMF. Înscriere în Cartea Recordurilor.

5 Mar

umf cartea recordurilor

Joi, 5 martie, în cadrul deschiderii oficiale a Simpozionului Științific Studențesc ,,Zilele OSMDentistului” (detalii aici), Dragoș Vulcu,  student în anul IV la Medicină Dentară și președinte al OSMD (Organizația Studențească de Medicină Dentară), a făcut un anunț important. Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș are drept scop intrarea în Cartea Recordurilor.

Record mondial la spălat pe dinți în același timp

Ideea îi aparține lui Bálint Ingrid Renáta, studentă în anul V la Medicină Dentară, linia maghiară, care s-a gândit: ,,de ce să nu intrăm împreună cu orașul Tîrgu-Mureș în Cartea Recordurilor?” Cum mai exact se dorește înscrierea în Cartea Recordurilor? Răspunsul este: prin depășirea recordului mondial la spălat pe dinți în același timp, record deținut la acest moment de statul african Zimbabwe, unde nu mai puțin de 497 de persoane s-au spălat pe dinți în același timp, la începutul anului trecut.

Dragoș Vulcu: ,,este ceva cât se poate de concret”

Dragoș Vulcu asigură că este vorba despre un proiect cât se poate de concret: ,,Sună foarte măreț, dar vă spun și vă asigur că este ceva cât se poate de concret și demersurile sunt pornite”. În acest sens, președintele OSMD afirmă că deja s-au pornit demersurile la primărie, organizația beneficiind de sprijinul acesteia. Apoi a adăugat:  ,,Scopul nostru este de a aduce peste de 1 500 – 2 000 de oameni. Avem avantajul că suntem organizație studențească, deci strângerea de oameni ar fi ceva ușor.”

4 500 lire sterline – costul materializării ideii

Tot de la Dragoș Vulcu aflăm următoarele: ,,Ideea este că noi trebuie să strângem o anumită sumă de bani, și anume 4 500 de lire sterline pentru a o trimite în Anglia la Cartea Recordurilor și ei abia atunci ne vor trimite o confirmare.” Acest cost include trimitea cărții propriu-zise în Tîrgu-Mureș, trimiterea de drone și presă din Uniunea Europeană. Președintele organizației se arată optimist: ,,Fiind un proiect atât de mare, această sumă devine din ce în ce mai mică. E ușor să strângem această sumă de bani pentru că avem sprijinul primăriei și, bineînțeles, a altor sponsori.”

Diana Aldea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: